2021-02-14
如果唔想係人多嘈吵嘅地方飲咖啡,咁你一定要黎上環試下呢間cafe ☕️ 一定唔會失望!其實我都只係誤打誤撞入左黎試下,佢地嘅裝修風格非常復古,每一隻杯嘅圖案都好特別,有種7.80年代嘅感覺。Flat White ☕️($40)奶泡比較細膩所以飲落去非常順滑👍🏻以我嘅認知 Flat White嘅奶泡會比Cappuccino 、Latte 少,所以比較難拉到靚嘅拉花。但佢地可以做到👍🏻 可見拉花水平頗高!佢地仲有一杯招牌就係桂花龍眼latte,下次會再黎試下!另外嗌咗一份 Avocado,Smoked Salmon,Onsen Egg On Sourdough($118) 推荐指数⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有牛油果🥑煙三文魚(唔會太鹹,yummy😋)最驚喜嘅係入面嘅蛋做到外熟內流心,一刀界開慢慢流左出黎,睇到好治癒。仲有香甜可口嘅芒果醬,簡直為成個食物嘅點睛~佢地嘅用料都比較新鲜,食完之後仲慢慢回味,唯一不足嘅係製作需時⌚️上菜舒服比較慢,因所有食物即叫即整為保證食物嘅新鮮。最後都被佢地嘅coffee包裝所吸引,買左一包黎試下。🤣 今次可以講係一次好好嘅體驗,會再黎食!
Flat White ☕️($40)
奶泡比較細膩所以飲落去非常順滑👍🏻
佢地仲有一杯招牌就係桂花龍眼latte,下次會再黎試下!
最後都被佢地嘅coffee包裝所吸引,買左一包黎試下。🤣
今次可以講係一次好好嘅體驗,會再黎食!