幾年前當鬼混𝐯𝐢𝐞 𝐰𝐨𝐧 𝐰𝐨𝐧仲喺糖街個陣,就有人fwd過嘅食評俾我,話覺得我會鍾意呢間餐廳,雖然最後冇去過糖街個間,但感恩有好了解我嘅佢幾年後同我去而家喺西環嘅𝐯𝐢𝐞 𝐰𝐨𝐧 𝐰𝐨𝐧!有別於其他姊妹店,鬼混走高檔啲嘅路線,但貫徹玩味嘅風格~ 大多菜式都充滿創意地呈現👍🏼 ➿ 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑻𝒔𝒖𝒌𝒆𝒎𝒆𝒏 龍蝦沾麵($218)有別於傳統沾麵將一小撮麵條蘸落沾汁湯中嘅食法,呢款沾麵fusion意粉嘅煮法🍝 拉麵處理得偏硬,有al dente嘅效果,而又幾掛汁~➿ 𝑰𝒏𝒅𝒊𝒂𝒏 𝑪𝒖𝒓𝒓𝒚 𝑳𝒂𝒔𝒂𝒈𝒏𝒆 咖喱千層麵($158)我幻想係💭一個長方形焗盤入面有一磚千層麵~ 但實際又係估佢唔到👉🏼 千層麵整齊地分件式咁橫放~ 咖喱🍛味道比想像中辣一啲呢🌶️ 但幾惹味的!雖然係素食,但係都幾有飽足感,幾多豆類做配料~➿ 𝑨 𝑭𝒍𝒐𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 𝑰𝒔𝒍𝒂𝒏𝒅 浮雲島($78)味道好豐富嘅甜品☺️ 蛋白霜營造雲嘅形態,下面係一片有厚度嘅焦糖脆脆,同埋茶味香濃嘅奶茶雪糕🍦敲破脆脆,又有吉士mousse😋➿ 𝑻𝒉𝒆 𝑻𝒂𝒔𝒕𝒆 𝒐𝒇 𝑳𝒊𝒇𝒆 ($98)人生嘅味道係點?我帶住好奇心咁等呢杯嘢飲🤔 我會

➿ 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑻𝒔𝒖𝒌𝒆𝒎𝒆𝒏 龍蝦沾麵($218)

➿ 𝑨 𝑭𝒍𝒐𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 𝑰𝒔𝒍𝒂𝒏𝒅 浮雲島($78)

➿ 𝑻𝒉𝒆 𝑻𝒂𝒔𝒕𝒆 𝒐𝒇 𝑳𝒊𝒇𝒆 ($98)
人生嘅味道係點?我帶住好奇心咁等呢杯嘢飲🤔 我會形容係苦盡甘來又甜來?有Gin嘅苦味,苦瓜既甘味,同埋來自檸檬嘅微酸味🍋 蘋果嘅清香🍎 同埋蜜糖嘅甜味🍯