2024-08-14
❝近期新開已成熱店‼️復古風正宗Gelato🍨主打純素/無乳糖雪糕✨十多款口味~開心果世一咁好食?!中環PMQ最近新開的Gelato店 @snackbabygelato 🍨✨雪糕有十多款口味 主打純素/無乳糖 以有蓋鐵筒裝住 超正宗! 復古裝修打卡一流😍店員搞笑又熱情🫶🏻作為Foodie有的第6感覺得遲早變熱店 所以趕快去了🤣🙏🏻(其實宜家都已經唔少人! 平日夜晚都要排一陣隊/堂食full house!)$58/$68 兩個size都可以選3款味😬(堂食要加一)建議可以直接叫大size!!😂(份量不多🤫)我們選的雪糕口味味道都好L正!😋不過真的溶得超快🫠😫堂食的鐵碗及匙羹好有質感 不過匙羹厚身不雪糕有點困難(好像不斷在推走雪糕🤛🏻😂)-𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐰𝐞 𝐭𝐫𝐢𝐞𝐝- <排名分先後>▪️𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝘾𝙧𝙪𝙣𝙘𝙝👍🏻 - 果然世一好食 在香港食過果仁鹹香味最重的 帶鹹香果仁碎~▪️𝘽𝘽 𝘾𝙞𝙣𝙣𝙖𝙢𝙤𝙣👍🏻 - 原來blackberries同肉桂好夾 兩者沒 搶focus又清新 肉桂控必試!▪️𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙮 𝙑𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖👍🏻 - 帶一點一點雲呢拿籽 香草奶味香濃 帶香香的煙
-𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐰𝐞 𝐭𝐫𝐢𝐞𝐝- <排名分先後>
▪️𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙮 𝙑𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖👍🏻 - 帶一點一點雲呢拿籽 香草奶味香濃 帶香香的煙燻味 我喜歡!🫶🏻
▪️𝙍𝙞𝙘𝙝 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙉 𝙎𝙣𝙖𝙘𝙠 𝘾𝙧𝙖𝙘𝙠𝙡𝙚👍🏻 - 好濃郁奶甜味 像是超濃牛奶糖!
▪️𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚👍🏻 - 超香濃! 咖啡控可一試 (但冇特別驚喜)
▪️𝙈𝙞𝙣𝙩 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙘𝙘𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡𝙡𝙖 - 濃到有點raw 像印度菜薄荷醬那個味 未必個個接受到~
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Snack Baby Gelato
中環荷李活道93-95號地下
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦/𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_甜品 #joys_icecream