2017-04-18 189 views
放假第二日,我這個老細朋友話帶我出去食好野,重話是一試難望果隻,所以就係中環等,而間店就隱藏在石板街邊天口太熱,我地先叫左兩杯梳打(蜜瓜味和波子汽水味,日本直送,源源不絕既汽泡,睇見都解渴消暑轉眼之間老細朋友發板的第一道 海膽杯由頂開始係黑魚子、北海道海膽、海葡萄、藍鯨吞拿魚拖羅、三文魚子、白蝦、松葉蟹、鮮海帶。一杯海膽杯就將日本各地的海產呈現出來白飯魚脆片,充滿著燒魚香味,好似薯片咁脆 ,海膽好滑,超新鮮拖羅無根入口即溶,海葡萄超爽口之後係北海道水母水母又爽又脆。而且師傅將美味既水母放cocktail 杯展現水母的水晶幻彩跟住來一個壽司拼盤 金目鯛和深海池魚魚生厚切好新鮮好有光澤入口即溶化食完刺身,來個海膽火焰卷火焰卷一般都係用火槍係面燒,但依度既做法係係大碟盛著高濃度清酒,再點火,外觀咁靚、加上新鮮既海膽,酒既香氣加上海膽既鮮味,超正來完壽司食返個清酒鮑魚雞翼雞翼配上鮑魚加入了清香清酒香,香脆雞翼加上彈牙鮑魚,簡直係一絕來返串黑豚荔枝串燒脆口的豚肉加上 荔枝既香味和黑豚既肉味,個份好味難以形容咁開胃壽司donutdonut既外表但是帶子、三文魚、蟹子、芒果、牛油果壽司,樣樣都咁

轉眼之間老細朋友發板的第一道 海膽杯
海膽杯
之後係北海道水母
北海道水母
跟住來一個壽司拼盤
金目鯛和深海池魚魚生厚切好新鮮好有光澤入口即溶化
壽司拼盤
食完刺身,來個海膽火焰卷

海膽火焰卷
來完壽司食返個清酒鮑魚雞翼

清酒鮑魚雞翼
來返串黑豚荔枝串燒
黑豚荔枝串燒
壽司donut
donut既外表但是帶子、三文魚、蟹子、芒果、牛油果壽司,樣樣都咁醒神開胃,越食越想食呀
楊枝甘露炸雞
甘香的炸雞配楊枝甘露汁,而楊枝甘露汁消減了炸雞既肥膩
再黎海膽燒岩蠔
蠔的香氣加上海膽、蟹子的鮮味,食落超有層次
再黎海膽燒岩蠔
海膽燒岩蠔
日本婆海膽沾竹炭烏冬
當海膽遇上豆腐,質感幾相似,真的滑上加滑
配上烏冬,送烏冬絕對一流
最後來大滿足的甜品- 鯛魚燒
一款係奶油味一款係紅豆味!
紅豆味唔太甜,奶油味真係超香,好似去左日本食鯛魚燒
鯛魚燒
老細朋友果然豪得有道理,樣樣野食都是高水準,夠新鮮,這餐直是回味無窮👍🏻
2017-04-15
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$1000 (Dinner)
海膽杯
北海道水母