2021-06-10
中環蘇豪區有吾少酒吧及西式餐廳無意間發現呢間名字走文青風的餐廳-微醺餐牌有吾少圖案介紹每款cocktail 店員會逐一介紹cocktail 的特性非常細心我地試左虎蝦米多龍蝦汁扁意粉$238廚師將虎蝦剪開起肉,擺放係扁意粉的中間位,蝦肉面層仲放左好多芝士同醬汁,蝦味夠香又濃郁,好好食!美國特級肉眼扒 $348牛扒熟度揀左5成熟擺盆用左蕃茄仔及蘆筍。肉質柔軟粉嫩,脂肪吾算太多,但有豐富的牛味。My cup of tea $168My cup of tea呢set茶具好靚飲法係先飲熱再飲凍熱:cocktail 用左自家製的green tea gin溝綠茶糖漿。入口後的綠茶味好濃郁,接著散發住強烈的酒精味,最後到綠茶的回甘味。凍:溝了蘋果汁丶乳酪和接骨花利口酒。味道清爽清新,係杯易入口,同時又充滿花香果香味的蘋果汁。Gin ever $148呢杯用左檸檬汁丶西柚汁丶杜松子酒。味道吾會太重香料香草味,清新得黎隨之帶來陣陣風味!微醺中環士丹頓街11號Shama Soho地舖
無意間發現呢間名字走文青風的餐廳-微醺
餐牌有吾少圖案介紹每款cocktail
店員會逐一介紹cocktail 的特性
非常細心
我地試左
虎蝦米多龍蝦汁扁意粉$238
美國特級肉眼扒 $348
牛扒熟度揀左5成熟
擺盆用左蕃茄仔及蘆筍。
肉質柔軟粉嫩,脂肪吾算太多,但有豐富的牛味。
My cup of tea $168
My cup of tea呢set茶具好靚
飲法係先飲熱再飲凍
Gin ever $148
呢杯用左檸檬汁丶西柚汁丶杜松子酒。
味道吾會太重香料香草味,清新得黎隨之帶來陣陣風味!
微醺
中環士丹頓街11號Shama Soho地舖