2021-03-30
夜晚同男朋友去中環食飯,微醺呢個名好有詩情畫意。半熟吞拿魚春卷.他他醬半熟吞拿魚口感好似食緊牛舌或者豬脷甘,好特別,肉質軟腍,同脆口既春卷皮一齊食幾夾,好食。鮮蟹肉意大利雲吞.法式番茄清湯意大利雲吞包住滿滿既蟹肉、蟹籽、番茄,而番茄清湯味道清清地,好飲。烤慢煮煙肉西班牙豬柳卷用煙肉包住豬柳,煙肉走我鍾意既軟腍路線,豬柳亦唔韌唔鞋,好嫩又多汁,好美味。伴碟有番薯蓉、嫩甘荀、芥末籽蜜糖燒汁。黎到微醺一定要飲酒。My Cup of Tea係我飲過最好飲既cocktail,超有特色。右邊用左茶壺盛住熱酒,聞到陣陣茶香,飲落除左有茶味,亦有濃烈既酒味,越遲飲酒味會更出。飲完熱酒就要飲左邊既凍酒refresh下,充分滿陣陣花香,好易入口。Jumanji係濃濃既威士忌下飲到青瓜味,味道好清新,唔錯。
半熟吞拿魚春卷.他他醬
意大利雲吞包住滿滿既蟹肉、蟹籽、番茄,而番茄清湯味道清清地,好飲。 烤慢煮煙肉西班牙豬柳卷
伴碟有番薯蓉、嫩甘荀、芥末籽蜜糖燒汁。
黎到微醺一定要飲酒。