2022-05-26
呢度有室內同室外坐位,店內枱櫈都係木造,行山背囊作牆身裝飾,店內面積其實唔算細,但係就放咗唔多枱,所以感覺上坐得好舒服好闊落,整體環境十分舒適,喺繁囂嘅旺角入面,揾到一間行休閒路線嘅餐廳實屬難得!其實係幾年前仲係舊舖時食過,印象中食物十分出色,尤其係德國豬手,所以今次都再試多次Pork Knuckle 好大份!外皮燒得很脆,同皮下脂肪的軟糯口感形成強烈對比,鹹鹹香香嘅肉質亦夠嫩滑德國酸菜通常都係配咸肉一齊食,味道較一般腌菜清淡,食落清爽解膩sauerkraut = sour cabbage 係天然發酵食物,剩返只係得椰菜同鹽韓式泡菜好處嘅人都知,其實sauerkraut 比起泡菜更健康,因為佢嘅鈉含量少成要一半!Nachos 上菜時粟米片係熱嘅,呢度加分🤪如果要挑剔嘅話,粟米片可以再脆d 肉醬好好味,個乳酪醬更加好味😋真係食完一塊又一塊,停唔到口👋🏻啤食香口食物必備之選💯Bigpack Cafe (旺角)旺角奶路臣街17號THE FOREST 2樓 215號舖
Pork Knuckle
Nachos
上菜時粟米片係熱嘅,呢度加分🤪
如果要挑剔嘅話,粟米片可以再脆d
啤
食香口食物必備之選💯
Bigpack Cafe (旺角)
旺角奶路臣街17號THE FOREST 2樓 215號舖