1K
2023-01-26 382 views
今日同朋友去了間德國餐廳食飯,如果唔係朋友識路都唔知這裡有間食德國口味嘅餐廳,太和站行過去大約5min 路程,想食好東西就當然值得!店內裝修都十分簡約,以紅磚為主,感覺就似去德國旅行時內德國啲餐廳內環境,加埋上面盞吊燈,都真係好有Feel!望望餐牌有必食嘅德國香腸拼盆,內有幾款德國腸口味,再配上薯角十分吸引!有最愛嘅紐倫堡香腸,有兩款唔同嘅醬汁,一咬落去好juicy,又唔會覺得好油膩。而各款香腸入口都有爆漿的口感。另外都要讚一讚薯角夠香夠脆。另一樣就係香草醬煙肉三文魚意粉,在意粉上放了大大塊煙燻三文魚外,還有沾滿香草醬嘅彈牙意粉,個陣香草味道香濃混埋意粉入口份外濃郁!在慢慢享受這些食物時又想起旅行時嘅回憶了!

在慢慢享受這些食物時又想起旅行時嘅回憶了!
Type of Meal
Dinner