2015-12-08 199 views
同朋友聚,有人建議去尖沙咀既fass 食,一於試試~門口既招牌並不起眼,餐廳位於地下,一個個木桶可以提供少少privacy 俾客人,而且幾隔音,幾個女仔傾傾下都幾嘈,啱哂我地~ ☺️首先飲杯clocktail 先,我叫左個Caribbean clocktail. 好fresh 既生果味,甜甜地,清清地,啱哂女仔飲! 友人點左個grapefruit mint cooler. 試左一啖,比較涼同酸,都係鍾意Caribbean clocktail 多d。 Starter 叫左個mozzarella tomato ~ 芝士味淡淡地配新鮮蕃茄,鮮味得黎帶少少酸,做starter 好開胃,味道剛剛好~ 再叫左個Caesar salad,個salad 菜既切法好特別,比普通Caesar salad 厚身,口感好好。之後主菜食左個sausages platter ~ 有不同種類既腸配上薯格,有時德國腸味道比較咸,但fass 既腸不太咸,咸道適中,而且肉味重,個皮都幾脆,多脆內軟~ 我本身鍾意食香口食物,個薯格炸到剛剛好,又熱又脆❤️正食埋個心太軟做飯後甜品,正! 心太軟即叫即整,一吉入去,朱古力漿流哂出黎

食埋個心太軟做飯後甜品,正! 心太軟即叫即整,一吉入去,朱古力漿流哂出黎,濃濃既朱古力味,又香濃又滑,配上呍呢拿雪糕,又香又甜,又凍又熱,一流~為呢一餐飯畫上完美既句號。
平時德國菜比較濃味同重口味,今次呢間餐廳大眾化口味~~
$350 (Dinner)