2021-11-17 2425 views
今日晚飯比較夜又無地方去,黎左呢間位於將軍澳新都城中心既德美壽司食少少野先。之前幫襯過幾次都覺得食物質素唔錯。一如既往,呢度晚市都有定食餐牌,有生有熟食。主餐牌有薄切刺身,空運直送刺身,其他刺身,壽司,卷物,手卷,丼物,沙律,漬物珍味,前菜,揚物,天婦羅,燒物,串燒,一品料理,鍋物,飯麵,碗物,飲品,甜品等等。落單用QR code。今次叫左一款沙律,兩款剌身同一串串燒。冰菜沙律 $59 另加一呢款沙律餐牌唔見,可能係時令菜式。之前喺第二度食過冰菜,覺得好正。今次見到又要食先。冰菜有四小棵,超爽脆鮮甜,下底墊有兩件大番茄切件,再加上大量胡麻醬,同兩片黃色花瓣點綴,清新之餘帶邪惡。北海道仙鳳趾蠔 $64 另加一北海道仙鳳趾蠔係一隻連殼蠔,加左少少汁喺上面。隻蠔都唔細,肉質超鮮美又實在,海水味非常重。下底仲墊有海藻同菜苗可以食用。原粒鮮帆立貝 $58 另加一原粒鮮帆立貝用碎冰陣住上枱,賣相唔錯,一樣伴有海藻同菜苗。帆立貝一開二,好厚身,鮮甜啖啖肉。如果配有芥末會仲正。燒牛舌 $43 另加一第一次食德美嘅串燒。燒牛舌一客4件,有大有細。牛舌好厚身,食落都幾彈牙。要加啲檸檬汁先好食,可以減淡吓鹹

一如既往,呢度晚市都有定食餐牌,有生有熟食。主餐牌有薄切刺身,空運直送刺身,其他刺身壽司,卷物,手卷,丼物,沙律,漬物珍味,前菜,揚物,天婦羅,燒物,串燒,一品料理,鍋物,飯麵,碗物,飲品,甜品等等。落單用QR code。

今次叫左一款沙律,兩款剌身同一串串燒。

冰菜沙律 $59 另加一

原粒鮮帆立貝 $58 另加一

原粒鮮帆立貝

燒牛舌

燒牛舌 $43 另加一

第一次食德美嘅串燒。燒牛舌一客4件,有大有細。牛舌好厚身,食落都幾彈牙。要加啲檸檬汁先好食,可以減淡吓鹹味。
牛奶布丁配紅豆

一如既往,食完有甜品送,係香滑牛奶布丁配紅豆,夠哂甜,可以中和吓把嘴嘅鹹。

落完單好快有得食,服務快手,座位正常。
2021-11-16
$246 (Dinner)
燒牛舌