2023-05-18
咁啱同朋友食飯個幾日唔太食得生冷野,所以都係叫熟食為主🥹但朋友為咗過吓口癮,所以都嗌咗盤雜錦刺身🤣其中有海膽啦、牡丹蝦、赤貝、拖羅、同埋啲深海池魚等等⋯⋯ 色澤都幾靚,而且食落新鮮~最欣賞係拖羅同埋海膽🤣 油脂分布平均,有魚香味;而海膽亦有佢獨特嘅甜味✨而且冇我最怕嘅苦味👍🏼但唯一係每片嘅size可以大返啲,相對性格比都會高返啲🤏🏻🤣沖繩苦瓜炒蛋 — 平時我會怕苦瓜苦,所以唔敢食🫢但呢隻沖繩種嘅,真係唔同啲,冇陣苦味喎🫣佢連埋啲豚肉片一齊炒,口感更豐富~但如果多啲蛋,可以包實舊苦瓜就更正🤣燒白鱔 — 厚肉,冇骨,夠juicy。每人一串好滿足🥰呢個推介👍🏼最後再嗌咗個天婦羅烏冬~有冬菇、蛋、蟹柳、天婦羅、金菇等等,埋上讚歧烏冬,都幾豐富👍🏼湯底係鰹魚湯,所以都會飲埋啲湯🤣 但係如果天婦羅係另上會更好🥹因為浸到淋哂,有少少影響口感。但整體嚟講味道都不錯,所以都推介💕
咁啱同朋友食飯個幾日唔太食得生冷野,所以都係叫熟食為主🥹
但朋友為咗過吓口癮,所以都嗌咗盤雜錦刺身🤣