5 day(s) ago
Foodie朋友仔推介嘅日本餐廳「鮨處松戶」,全新班底一定要捉埋我黎試下😋餐廳位於廣東道,木系嘅裝修充滿日式風格,最入面係吧枱嘅位置,可以一邊同師傅傾偈一邊品嚐美食,另外仲有多間VIP房,公司朋友聚會都冇問題👍🏻我地嗌咗一個10件壽司set,件件都好高質又新鮮大拖羅|超肥美,入口即溶充滿油脂,魚油香十足,軟滑而細膩鯛魚|白身魚嘅味道就較為清爽,肉質爽口有彈性中拖羅|雖然不及大拖羅肥美,但亦充滿油香而且口感更加緊致,魚味更濃油甘魚|肉質清爽而鮮甜北寄貝|肉厚而且口感爽脆,鮮味十足帶子|白雪雪嘅帶子爽口彈牙,灑上少許柚子皮更能提升鮮味赤貝|同樣爽脆鮮味牡丹蝦|入口軟糯鮮甜,加上魚籽鹹鮮嘅味道,令人回味無窮左口魚邊|炙燒後嘅左口魚邊充滿魚油,細膩嫩滑,入口即化海膽|我最愛嘅海膽😍勁足料勁鮮甜,入口即化,令人回味另外仲嗌咗幾款串燒華味雞翼|係整隻嘅雞全翼,皮脆肉嫩帶點焦香嘅味道,肉質勁juicy,火侯控制得啱啱好免治雞肉軟骨棒|鬆軟嘅免治雞肉加上粒粒嘅軟骨,口感十分豐富雞軟骨|雞軟骨連帶少許雞肉,一啖一粒脆卜卜,真係食唔停口🤭野菜炒烏冬主食我地嗌咗個炒烏冬,幼滑嘅日本烏冬口感煙韌彈牙配上燒汁再
我地嗌咗一個10件壽司set,件件都好高質又新鮮
大拖羅|超肥美,入口即溶充滿油脂,魚油香十足,軟滑而細膩
鯛魚|白身魚嘅味道就較為清爽,肉質爽口有彈性
油甘魚|肉質清爽而鮮甜
北寄貝|肉厚而且口感爽脆,鮮味十足
帶子|白雪雪嘅帶子爽口彈牙,灑上少許柚子皮更能提升鮮味
赤貝|同樣爽脆鮮味
牡丹蝦|入口軟糯鮮甜,加上魚籽鹹鮮嘅味道,令人回味無窮
左口魚邊|炙燒後嘅左口魚邊充滿魚油,細膩嫩滑,入口即化
海膽|我最愛嘅海膽😍勁足料勁鮮甜,入口即化,令人回味
另外仲嗌咗幾款串燒
免治雞肉軟骨棒|鬆軟嘅免治雞肉加上粒粒嘅軟骨,口感十分豐富
雞軟骨|雞軟骨連帶少許雞肉,一啖一粒脆卜卜,真係食唔停口🤭
野菜炒烏冬
主食我地嗌咗個炒烏冬,幼滑嘅日本烏冬口感煙韌彈牙配上燒汁再加椰菜、芽菜、紅蘿蔔絲同本菇,上面灑上木魚花,以蔬菜原有嘅清甜製成一道美味嘅日式料理
魚湯
推介👍🏻最後飲返碗奶白色熱辣辣嘅魚湯,勁鮮甜超滿足
📍鮨處松戶 (彩星集團大廈) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道100號彩星集團大廈8樓
人均消費:$300-400