2016-01-27 580 views
心情唔好,一個人去逛街,但係又買唔到野。So down, 系銅鑼灣行都好累,最後搵野食。系崇光同時代條巷仔,唔使排隊。循例一個人都系搭檯。點咗招牌紫菜墨鱼丸粉($38),落ORDER完全唔需要寫單,直接叫去廚房,然後超快上。好有效率。個粉,D粉就有D霖了,不過D墨魚丸就真系值得推薦。好彈牙,有6粒,算多吧。紫菜加入湯,湯底好鮮,好似海鮮湯。炸魚皮,好脆,好好味,我放左落碗面度,我覺得加去D湯度,有D嚼頭,又系唔一樣風味。好似吃粥加油炸鬼一樣。都系唔同口味,各有所愛。叫多個芥蘭,就系甘,唔乜味,我都系中意食有鍋氣嘅炒芥蘭,有D肉炒我會更鐘意。

2016-01-23
$55 (Lunch)
  • 炸魚皮