2023-04-23
想食大排檔 ,可能大家諗起既會係廟街 🏮 不過根據我多年食大排檔嘅經驗 ,可以偷偷話比你地知 🤫 行多幾條街既<榮發大排檔> 好食好多 🤤 而且價錢仲平啲添 💰呢度氣氛越夜越熱鬧呀,我哋坐個位咁岩對住個廚房 ,睇住師父拋鑊同啲錄氣聲 🔥 ,就知道功架唔少 。所有嘢食都係即叫即整 ,師傅全晚都冇停過手 👨🍳。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️椒鹽鮮魷 $88 🦑係大排檔必叫既小吃!呢度整得尤其出色 🌟 炸得金黃酥脆 🤤 唔會好油膩. 大大一碟, 送啤酒一流呀 🍺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️豉汁蒸白鱔 $130 🐟白鱔肉質肥美 🤩 咬落鮮嫩彈牙 🦷 豉汁夠曬入味 🌶️ 唔使擔心會有腥味,好食!!⭐️⭐️⭐️⭐️豉椒炒蟶子 $88 🐚呢道菜睇住大廚炒完幾碟又幾碟咁樣送出嚟!一食鑊氣相當十足👍🏻,蟶子入味之餘醬汁亦都非常開胃😋,但最驚訝嘅係份量大得相當誇張,啲蟶子好似一個無底洞咁食極都有,未試過見啲蟶子多過啲豉椒咁多,$88實在超值總結係:性價比高又高質, 值得再尼多次
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️椒鹽鮮魷 $88 🦑
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️豉汁蒸白鱔 $130 🐟
⭐️⭐️⭐️⭐️豉椒炒蟶子 $88 🐚
總結係:性價比高又高質, 值得再尼多次