2019-06-11
行完旺中突然心血來潮想食滷水野。咁岩對面街就有間「心夜來潮」。 仲要上樓, 行幾高樓梯下, 試下就試下。 出到黎見倒都出煙既熱辣辣滷水鵝件, 滿意! 仲要啖啖肉, 少骨。 好好食! 佢地上菜都算快手, 未食完d鵝, 其他都好快擺滿張台(大前提係都幾多客食緊野)心夜小炒王, 不過不失, 冇太乾太老, 咬落仲係好爽口。 鴨蛋蠔仔煎, 超多蠔仔係入面。 咬落脆脆又爽口, 蠔又冇腥味。 送酒送飯都一流!金沙寶寶寶! 即係咸蛋黃炸鮮魷 好好食好夠味又爽口, 上台個陣仲出住煙, 因為太好食, 又簡單, 基本上我地係搶食!香辣炒花甲王, 花甲大大隻, 冇沙, 又唔炒得老, 仲好鮮甜。 比起外面d細細隻冇乜肉既豉椒炒蜆好食好多。 石板燒汁茄子,不過不失, 都係出晒煙咁上台, 好食! 如果可以少d油更好!最後仲叫左個黃金炸饅頭做甜品。 雖然係周圍都有既普通野, 但誠意加分, 脆得黎唔油唔硬! 好食。今次冇機會試佢地海鮮軍艦, 因為要預訂。 不過下次可以一試!
心夜小炒王, 不過不失, 冇太乾太老, 咬落仲係好爽口。