2017-12-03 1251 views
心血來潮突然想去西貢食野朋友就問一係西餐一係海鮮!打左幾日邊爐的我 第一時間就梗係西餐啦!最後決定黎呢間 位置都算多一行四人好快執完枱就有位睇盞燈就知道有啲feel la!店內都係暗暗的扒房🙂睇完餐牌發覺都幾抵西冷鐵板上🍴價錢都係182 加一但有多士 湯 飲品 雪糕*雖然係跟餐但每一樣野都有質素!多士🍞冇相⋯邊脆內軟牛油味啱啱好湯🥣 用料充足 味道適中 唔太酸又唔太辣飲品 🥂店員主動介紹檸檬乳酸 係最新出既soda配搭清新啊!又唔洗加錢!雪糕🍨菠蘿芒果兩種任君選擇!最後揀咗菠蘿雪糕味道清新!口感軟綿綿唔會太硬!仲有少少果肉咬下⭐️當然最重要要介紹個西冷扒!開頭叫左5成熟~店員主動提出問我會唔會覺得太生,其實食六成七成會比較好!其實我覺得上到黎7成都仲係好生原來!配搭蒜蓉牛油好好味!同埋都好大份*其實我好鍾意食意粉但要加$20就冇叫囉不過大家都可以試吓!另外我哋仲叫咗洋蔥圈!呢個洋蔥圈真係值得一試!唔會太油膩洋蔥好清甜!份量都好足夠👍🏻❤️我會因為個洋蔥圈再嚟食過👏🏻👏🏻🌻報告完畢(另外!友人報告羊西冷也很不錯)
心血來潮突然想去西貢食野
朋友就問一係西餐一係海鮮!
打左幾日邊爐的我 第一時間就梗係西餐啦!

最後決定黎呢間 位置都算多
一行四人好快執完枱就有位

睇盞燈就知道有啲feel la!
店內都係暗暗的扒房🙂
睇完餐牌發覺都幾抵
西冷鐵板上🍴價錢都係182 加一
但有多士 湯 飲品 雪糕
*雖然係跟餐但每一樣野都有質素!
多士🍞冇相⋯邊脆內軟牛油味啱啱好
湯🥣 用料充足 味道適中 唔太酸又唔太辣

⭐️當然最重要要介紹個西冷扒!
其實我覺得上到黎7成都仲係好生原來!
配搭蒜蓉牛油好好味!同埋都好大份
*其實我好鍾意食意粉但要加$20就冇叫囉
不過大家都可以試吓!

另外我哋仲叫咗洋蔥圈!
呢個洋蔥圈真係值得一試!

唔會太油膩洋蔥好清甜!份量都好足夠👍🏻❤️
我會因為個洋蔥圈再嚟食過👏🏻👏🏻🌻
報告完畢
(另外!友人報告羊西冷也很不錯)
2017-12-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)