2019-07-25 553 views
是晚同老公二人世界,去朗豪坊睇戲順便搵食。真係唔知幾年冇行過朗豪坊,覺得多左好多野食。由最高層行落去遂間睇,見到川莊,心血來潮好想食啲辣野。環境,樓底高,裝修靚,坐得舒服服務,呢到侍應姐姐好扺讚,好想講姐姐唔小心收左格離枱個menu,以為格離枱已經點好餐,格離枱兩位港女隨即單單打打,口臭到極,侍應姐姐仍保持良好態度,辛苦晒!食物,當晚仲好驚食唔晒,但唔知係太好味定點,清晒哈哈老公係咸檸啤,我係手工啤,唔記得左係咩味,但係我好鐘意,甜甜地,好岩女士飲水煮牛肩肉,可以揀4個配料,我配左蘿蔔,豬紅,牛栢葉,芽菜,除左豬紅唔入味其他都好正,唔知係咪因為豬紅本身唔索水,牛肉好香好有牛味,我地只點左小辣,唔算好辣。黑松露蔥油拌麵,宜家係咩都加黑松露既時代,但呢個認真食唔到黑松露味,建議大家揀番普通蔥油拌麵就得啦。麵好食,彈牙,蔥脆口。去親大陸都好鐘意食既干鍋菜花,係香港都食到大陸果種惹味,呢個都叫左小辣,但係辣過水煮牛,完全唔食得辣既人要諗諗呀。當晚兩人埋單6百幾,其實性價比唔算高,但係值得一試新派川菜
是晚同老公二人世界,去朗豪坊睇戲順便搵食。
真係唔知幾年冇行過朗豪坊,覺得多左好多野食。
由最高層行落去遂間睇,見到川莊,心血來潮好想食啲辣野。

環境,樓底高,裝修靚,坐得舒服

食物,當晚仲好驚食唔晒,但唔知係太好味定點,清晒哈哈

當晚兩人埋單6百幾,其實性價比唔算高,但係值得一試新派川菜

• 水煮牛肩肉