2010-03-01 8 views
食完個dinner, 時間尚早, 周圍搵食甜品既地方, 就搵到王祖藍開既心飴因為舖頭細細, 又係食甜品既時間, 所以要等位, 不過服務員都好有禮貌, 係等個陣俾個menu我地睇左先..等2-3個字後就入得, 牆既位置好多簽名, 不過有d我就唔係太知佢係邊個~ 我地叫左三心兩意, 紫米豆腐花, 芒果豆腐花三心兩意揀左 1) 千層蘋果酥 ($13) - 一般, 唔係好千層2) 芝士布甸 ($13) - 幾好食, 好芝士味, 但又唔會好漏3) 綠茶奶凍 ($11) - 每週精選, 所以平左$2, 本人覺得綠茶味不足, 可以更好紫米豆腐花 & 芒果豆腐花 既豆腐花都好滑, 芒果唔酸, 揀料唔錯因為三心兩意既份量太少, 就算兩個女仔都覺得唔夠, 又見隔離桌order左心太軟配綠茶雪糕, 所以再take order...等個陣見到另一桌既雪糕係白色(may be vanilia), 覺得唔對路, 就同staff講話我既心太軟一定要配綠茶雪糕, 個staff又好好人咁走左幫我跟, 又同廚房傾, 傾完仲走返黎同我講ok... 心太軟配綠茶雪糕($42), 擺碟擺得好靚, 心太軟都幾流心, 綠茶雪糕

我地叫左三心兩意, 紫米豆腐花, 芒果豆腐花

三心兩意揀左
1) 千層蘋果酥 ($13) - 一般, 唔係好千層

心太軟配綠茶雪糕($42), 擺碟擺得好靚, 心太軟都幾流心, 綠茶雪糕唔多夠綠茶味.

服務員態度好好, 值得一讚
2010-03-27
$40 (Last Night Supper)