1K
2021-03-23 1807 views
今晚約了朋友去旺角,朋友想吃酸菜魚,突然想起了這裡!一啲都唔難搵對正大街!餐廳佔用了全層,座位闊落,有梳化位置或靠窗旁邊,今晚都差不多滿座!這裡最推介就係招牌嘅老壇酸菜魚,份量由小份至土豪選擇,兩三個人小份就應該足夠食,當然可以加上配菜,我就一定係最愛午餐肉啦,另外加多個煙韌彈牙嘅寬粉!這裡除了個酸菜魚出色外,其他的小食一樣十分美味,酥炸無面男,入口香脆夠晒酥香,加埋個辛辣粉,夠晒刺激美味!而個冷吃豆乾都十分美味!豆乾吸收了鹵水汁,一個剛炸熱嘅無面男配埋個凍食嘅豆乾,口感就係雙重刺激!主角老壇酸菜魚大大碗上枱,內裡已放滿了夠味道嘅不同配料,彈牙魚片,酸味濃郁彈牙嘅酸菜片,爽牙蓮藕片,當然還有加了致愛嘅午餐肉,飲啖湯再加塊魚片,個陣酸辣味道直撲向鼻!而個寬粉雖浸在湯中,但一啲不用擔心會浸淋,相反入口彈牙煙韌之餘,還十分入味!吸收了湯中嘅精華!食到尾聲當然加埋個紅糖冰粉解一下今晚在口中嘅酸辣感覺,入口冰涼香滑,又係一個完美配搭!
今晚約了朋友去旺角,朋友想吃酸菜魚,突然想起了這裡!
一啲都唔難搵對正大街!

Type of Meal
Dinner