2023-07-03
📍Romanova Bakery 有無朋友仔好鍾意食開心果口味既甜品?最近喺k11 art mall發現到一間傳統俄羅斯蜂蜜千層蛋糕有開心果口味,超香濃有驚喜,佢地係Medovik(蜜糖蛋糕),以前俄羅斯皇室成員都會食嘅蜜糖蛋糕,唔會有飽滯嘅感覺,反而有香甜嘅蜜糖味🍯👅 Pistachio Medovik 蛋糕既忌廉好香滑,帶住好濃既開心果味,軟滑嘅忌廉上面仲有粒粒嘅開心果粒,切落去層次好分明,一共有六層,每一層都有蜜糖味,佢嘅感覺唔似蛋糕,反而係似餅乾,但又唔會乾,好特別,整體感覺都唔會好甜👍🏻除咗開心果口味之外,佢哋仲有好多款其他口味,例如雜莓,朱古力,抹茶或者椰子等等,想一次過試哂佢哋王牌既話可以揀Quarter Cake,有四種熱賣嘅口味😋
👅 Pistachio Medovik