2019-07-21 56 views
朋友同我慶祝生日,揀左呢間西班牙餐廳😍真係幾正,搞到兩個人都叫左超多野食,食到勁飽!不過我都要帶男朋友再黎食,高質👍🏻-薄切慢煮八爪魚($78)平時好少食冷盤,係店員推介就試下。點知又幾正喎!佢啲八爪魚係慢煮既關係,彈牙得黎又淋,配埋啲酸酸地既汁,開胃🐙-西班牙薯仔蛋餅($78)呢個係我最鍾意既一款菜,個蛋餅中間係流心架!😍佢即叫即整,所以一上枱就切開就會見到中間蛋同薯仔既流心👍🏻外層焗左質感有啲似蛋糕,同中間有對比,係必食呀!-炸黑毛豬火腿球($78)外層炸皮好薄,入面軟心,有啲火腿粒粒。點蛋黃醬食,好夾😋-西班牙海鮮飯($138)呢個係一人份,所以share食都唔會太飽,可以食多幾款野食🥘海鮮主要係青口、蜆、蝦,全部都幾大隻下!飯較黏,但唔會好油,仲有啲蛋黃醬可以撈埋一齊食,真係唔錯!-霹靂蜜糖燒春雞($168)比我想像中大隻好多,適合多人分享,兩個人食好似太多。雞皮塗滿蜜糖,燒完微微脆,仲甜甜地好味🍯雞肉未算非常嫩滑,不過調味搭救。而且$168咁大隻雞,好抵食!-Churros ($48)無蛋糕唯有叫個甜品,Churros炸到勁脆,灑上大量玉桂糖,好吃!平時點朱古力醬會太甜,但呢
朋友同我慶祝生日,揀左呢間西班牙餐廳😍
薄切慢煮八爪魚($78)
西班牙薯仔蛋餅($78)
炸黑毛豬火腿球($78)
外層炸皮好薄,入面軟心,有啲火腿粒粒。點蛋黃醬食,好夾😋
西班牙海鮮飯($138)
霹靂蜜糖燒春雞($168)
Churros ($48)
無蛋糕唯有叫個甜品,Churros炸到勁脆,灑上大量玉桂糖,好吃!平時點朱古力醬會太甜,但呢度用砂糖,反而會無咁甜無咁膩👍🏻
隱藏menu
係grapefruit sangria😆我係Openrice見人飲,但menu又無,就問店員,原來係隱藏menu😆
▫️門面設計幾靚,好吸睛
$350 (Dinner)