2023-12-12
前排見到IG好多fd 打卡呢間餐廳📸,佢地都留言話semi-buffet lunch質素高,環境又好,係比較少有既高質午餐。呢間餐廳裝修充滿特色,簡單得黎又有細節位,夠曬氣派,舒服寬敞,環境好,食野都開心D。我就點左店員推介既🔷芝士煙肉忌廉汁義大利麵🔷,呢碟芝士煙肉忌廉汁義大利麵🍝真係好食到爆煲🤤!細細條嘅煙肉粒😋淋住滿滿嘅芝士忌廉汁,令每一啖都食得好開心😃。每條義大利麵係為滿滿幸福感🥰,煙肉嘅香味加埋芝士嘅奶味,真係令口腔內充滿滿滿嘅喜悅🎉。麵條煮得絕對啱口彈牙👌,帶點咬勁,無醒脆又非常入味。而佢嘅忌廉汁🍶都非常豐富,每啖都食得到忌廉同芝士嘅味道,真係美味之至👍!一試成主顧,真心推介👏!特別適合愛食芝士同忌廉嘅人👍一定要試試呢一款,保證你唔會後悔🥳🎉👅。朋友點的🔶日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬義大利寬條麵🔶,這款由日本山形縣產乙女A5和牛🐮製成的蕃茄肉醬義大利寬條麵🍝,真的食之無味棄之可惜😋!和牛嫩滑無比,帶有微微牛油香,簡直是口中的極品👍。配上新鮮釀製的蕃茄肉醬,甜中帶點酸,令人食慾大開😍。麵條厚實而有嚼勁,吸收了豐富的和牛味及蕃茄醬🍅,實在太美味了🤤!每一口都是對味蕾的極致挑逗
每一口都是對味蕾的極致挑逗,真的好吃到讓人無法停🍴👏。山形縣產的乙女A5和牛不僅口感絕佳,而且營養豐富,是一道健康又美味的料理🥰。這道義大利寬條麵是那種越吃越過癮的美食,每一口都讓人無法忘懷🌟。
再加上,做這款義大利麵的師傅技藝高超👨🍳,不但把和牛和蕃茄醬的絕妙口感表現得淋漓盡致,而且讓他們完美融合,互相映襯🎉。這碟義大利寬條麵實在太棒🎊,必定會讓你大讚不已,一試愛上! 小食係🔷 田園沙律🔶,非常有田園氣色,而且醬汁酸酸甜甜好開胃🍸🍹。🔶餐前麵包🔶系人手做,非常好味。
D 野食全部都好好味,好獨特,出面好少見。我見到餐牌仲有好多好野食,下次再約fd黎食。😊