2023-03-08
我地total三個人嗌咗海鮮雞煲套餐其實個套餐都好豐富!頭盤我地揀咗凍蟹🦀️出奇地啲殼好易剝同夾 問老細原來係因為凍過!啲肉都好多 好好味😋雞煲任食正!佢個雞煲好惹味 仲有我鍾意既薯仔!反而第二次refill雞煲既肉多好多 第一轉有啲少,或者可能我地都太肚餓!老細話啲辣椒會越煲越辣 真係越食越辣建議如果食唔到太辣 一開始煮一陣可以將啲辣椒夾出來 🌶️唔係之後真係好鬼辣同埋個人經驗 覺得雞煲可以唔使煮咁耐否則啲醬汁就會好杰撻撻~食咗兩轉雞煲夠喉了,上海鮮!因為好少自己煮海鮮 如果可以喺檯面整埋建議煮幾多分鐘海鮮就好啦~我地又費事下下叫老細過黎,但好驚煮得唔熟,又怕煮得耐唔好味😳所以最後上網睇下大概要煮幾耐食完海鮮仲可以食下炸物 616菜丸肉,大滿足!雖然火鍋配料 肉類唔算多 但食完雞煲同海鮮 都已經八成飽,所以都好足夠了~嘢飲都好足夠~最後仲有甜品 - 燉蛋送既燉蛋就一般啦~朋友介紹既 住咗兩年大埔都無發掘到咁正既餐廳❤️另外想讚下服務一流!除咗解釋好仔細,執嘢都好快手,仲預告黎緊有其他新款式~好期待呢間可以再encore
其實個套餐都好豐富!
頭盤我地揀咗凍蟹🦀️
老細話啲辣椒會越煲越辣 真係越食越辣
建議如果食唔到太辣
一開始煮一陣可以將啲辣椒夾出來 🌶️
唔係之後真係好鬼辣
同埋個人經驗 覺得雞煲可以唔使煮咁耐
否則啲醬汁就會好杰撻撻~
食咗兩轉雞煲夠喉了,上海鮮!
最後仲有甜品 - 燉蛋
送既燉蛋就一般啦~
朋友介紹既 住咗兩年大埔都無發掘到咁正既餐廳❤️
呢間可以再encore