2020-01-10 175 views
Teahub大家都吾陌生了 小編都終於有機會試了😚 兩個人一個分別要鹹食 一個就要蛋糕🍰 首先叫左茶漬飯 揀左柚子蝦 雞翼 兩個餸😋 套餐仲包左一杯自選茶同沙律 我地就要左洛神花茶 酸酸甜甜🙂 個飯的茶湯就比較清 如果系重口味的朋友就可能會覺得淡🤔 但因為佢有小小昆布味 所以可以中和其他的膩 而雞翼就一般 蝦用左柚子蜜的汁去煮 所以比較甜 但蝦肉都彈牙👍🏻 但比起鹹食 覺得甜品更值得食 我地揀左原個伯爵茶味的戚風蛋糕👀 佢都吾細個 可以當生日蛋糕添🎂 最值得讚系佢個戚風蛋糕感覺好輕盈 㩒落去好鬆軟❤️ 有小小回彈感😂 同埋伯爵茶味濃 蛋糕吾甜🤤 加埋中間有啲奶蓋咁的cream 加返小小甜度 亦令蛋糕冇咁dry! 下次回頭一定會再試其他蛋糕👍🏻

• 伯爵茶戚風蛋糕