2020-10-25 88 views
相信大家應該都去過mamaday食野,最近佢哋喺佐敦開咗一間全新嘅studio,專注做咖啡,上網見到好多人話影相好靚今次趁平日下晝終於同朋友嚟咗試吓,樓高三層,地方有好多唔少打卡位,店員亦都有推薦唔同嘅咖啡豆俾我哋,今次就叫咗兩杯咖啡同蛋糕試吓,味道都唔錯㗎_越南滴滴咖啡 $42店員有提及呢個咖啡係非常考功夫,使用左煉奶,本身擔心會好甜,但估唔到都有驚喜,奶香味比較重_Cold Brew 選用左帶有果香嘅咖啡豆,入口非常順滑,但係又唔會太苦,今次就同朋友試咗熱飲_香橙柚子芝士蛋糕 $48識落好清新,每一啖帶有柚子香氣,芝士蛋糕唔會話太膩,配埋咖啡一齊食就啱晒啦_抹茶紅豆Oreo蛋糕$48呢個最特別嘅應該係佢個Oreo餅底,抹茶紅豆係非常夾,味道唔會過甜,同朋友一致覺得呢個比較好食_講到打卡位方面呢度真係有好多唔同嘅位影得好靚,有興趣嘅話建議最好早少少到

越南滴滴咖啡 $42

_
Cold Brew

香橙柚子芝士蛋糕 $48

抹茶紅豆Oreo蛋糕$48