2022-01-07 538 views
聽聞大坑係好多野食但成日都嫌遠就從來都無黎過今次我終於都出城喇!🤣鋪頭細細間 座位唔多想食的話記得要上網book定位就返收工時間同埋要喺CWB買野我地book左8點3先入座兩個都好肚餓 所以都叫得多野首先叫左個chef special 既baked Hokkaido scallop with mozzarella估佢唔到原來D scallop唔係原粒 係切左 咁可以一口食曬scallop加薯蓉同芝士覺得呢點幾體貼haha芝士都幾多 十分邪惡🤤雖然係焗但scallop岩岩好 唔會過熟強烈建議要趁熱食 如果唔係凍左芝士硬左就無咁正之後就有兩個mainFriend想食pizza 所以就揀左個parma ham pizza係蕃茄醬底配左火箭菜面頭再加parma ham食落唔會好漏 我都食到3塊 (平時pizza淨係食到1塊lol)而且parma ham唔會太咸 最正既係Stewed Wagyu Cheek Tagliatelle 同平時食開既和牛完全唔同 正十倍平時食既和牛已經係油脂豐富同平均而面頰肉仲多左種黏黏地既感覺 相信隻牛塊面都幾多骨膠原😂食落更加嫩滑而且份量仲好多 (雖然係幾貴)飲品
聽聞大坑係好多野食

同平時食開既和牛完全唔同 正十倍
平時食既和牛已經係油脂豐富同平均
而面頰肉仲多左種黏黏地既感覺 相信隻牛塊面都幾多骨膠原😂
食落更加嫩滑
而且份量仲好多 (雖然係幾貴)

飲品方面 我就叫左杯Peach Jelly soda
佢既Jelly係勁多 甚至多過液體 (其實我真係想飲野 但感覺似食甜品多D)
不過個口感幾得意 軟綿綿咁

總括黎講食物質素係好高分既