2018-07-17
今日同個朋友行過旺角見到登打士街開咗間新嘢叫Slluks T2, 一經過已經俾佢個招牌同佢鋪頭入面個大螢幕吸引, 又有好多靚仔靚女喺度派傳單,而且我哋行哂成條街,全部都係得啲又甜又肥嘅糖水珍珠奶茶,得佢哩間唯一見到有氮氣冰咖啡同埋新鮮水果茶飲,所以同朋友一致揀咗Slluks 嚟買。我自己買咗一杯氮氣咖啡,見佢拎岀嚟時以為係杯黑啤嚟呀!佢用咗個好靚嘅啤酒杯載住啲咖啡。而且店主話飲完隻杯仲可以俾我keep 番呀!試咗一啖,首先係飲到好滑又細密嘅泡泡,跟住就飲到咖啡嘅香濃味道,佢有輕微加咗小小糖漿,中和到咖啡嘅微苦,一開始飲到嘅奶滑感以為係店主加咗奶去打,點知一問之下嗰啲奶滑感原來係全因爲由氮氣打岀咖啡時而帶岀嘅,所以原本怕飲齋咖啡嘅我一啲都唔覺得自己飲緊無奶嘅咖啡呀,而且更加令我更鍾意呢杯氮氣咖啡嘅原因係入面一粒冰都無加,唔會越飲越淡,但係仍然好冰涼,即刻可以令你喺炎炎夏日降溫呀!另外朋友就想飲水果茶,店主就話今日啲水蜜桃好新鮮,問朋友想唔想試吓水蜜桃特飲。店主果然無介紹錯呀,佢成杯嘢入面都充滿水蜜桃果蓉,個茶底應該係用咗紅茶去做。飲每一啖都會食到果蓉,而且又充滿水蜜桃嘅香味,飲落又清甜,
店主果然無介紹錯呀,佢成杯嘢入面都充滿水蜜桃果蓉,個茶底應該係用咗紅茶去做。飲每一啖都會食到果蓉,而且又充滿水蜜桃嘅香味,飲落又清甜,係新鮮水蜜桃嘅甜,佢根本就唔洗落糖水,我覺得呢杯嘢真係真材實料,又健康!我同朋友都好鍾意!
店主仲話佢哋會定時有新嘢岀,下次去或者又可以飲到啲時令生果嘅果茶。不過我自己又好鍾意佢個氮氣咖啡喎!所以睇嚟都係要去多幾次先試得哂啦!
而家真係好小見到啲咁有heart, 有真材實料又健康嘅飲品店, 一定要支持支持呀!