2022-03-25
一早同男友揾定呢間Coffee shop一心要試,就算落微微雨,本身又唔鐘意排隊,都無阻我地排隊排左一粒鐘。當下一張枱就輪到我地,當然好興奮啦😆,但係突然有3個男仔入左去坐低左,本身都唔係排緊隊嘅,我地同後面對情侶都下左出聲,呆左😨😨😨😨😨。最令我地不滿嘅係冇任何一位店員出黎同我地解釋點解可以有人無視條人龍入左去坐低。隔多左10分鐘左右,終於到我地入座。越諗越唔忿氣之下,我出去點餐嗰陣都問左店員點解嗰幾位客人可以冇排隊入先,佢先解釋佢地係打左電話落黎book位。其實我覺得呢個原因係可接受,只係作為排左咁耐隊,一樣係客人嘅我,會期望得到店員主動嘅解釋。所以,大家如果唔想排隊,就打電話去訂位先喇!食物方面,我地嗌左salmon scrambled sourdough, carbonara, tiramisu同一杯black coffee。老實說,食物質素真係幾好👍🏻👍🏻👍🏻Main同Dessert我地都覺得好值得推介。Salmon scrambled sourdough~男友表示份量足夠,炒蛋好滑亦好夠味,所以好容易好快食曬😋。Carbonara~睇樣子已經覺得好吸引,有足夠蛋黃,而蛋黃好
Salmon scrambled sourdough~
男友表示份量足夠,炒蛋好滑亦好夠味,所以好容易好快食曬😋。
Carbonara~
睇樣子已經覺得好吸引,有足夠蛋黃,而蛋黃好深色,似係用日本蛋👍🏻不過略嫌唔夠熱,我地影完相好快食,都已經凍曬。
Tiramisu~✨✨✨
重量級推介!!!本身我地都唔特別鍾意食Tiramisu,但係超慶幸我地有嗌到。Tiramisu好滑,滑到入口即溶,完全冇平時食嗰種覺得食到海棉蛋糕嘅texture。鐘意食Tiramisu嘅朋友必定要試啊!😋😋😋
如果下次想去食,應該都會打去book定位,希望唔洗等咁耐🤣🤣。