2019-07-21 59 views
今日喺炮台山做完嘢,天陰陰又落雨 如果呢一刻有一杯嘢飲或者甜品可以安慰下自己就好啦!知道茶一喺炮台山開咗大約半年都仲未試過,好多同事都話幾好飲,就一於試吓佢佢個Menu好多嘢飲,個banner主要係皇牌推介 其實杯杯都好吸引 包括有最近好Hit嘅黑糖珍珠厚奶芋泥小芋圓厚奶 正常$28 加大$33原本我係諗住揀紫薯果杯或者呢杯,最後我都係揀咗芋頭 原本都唔係太有特別期望 但呢個真係比到好驚喜嘅感覺 到而家打返個食評個味道真係一試難忘 飲第一啖,甜度剛剛好,同出面嘅黑糖珍珠厚奶係一樣口感 好濃郁好重嘅奶味 我覺得比老X堂仲濃 係好好飲芋圓真係食得出用咗好多芋頭 一啲都唔硬 仲好qq煙煙銀銀間唔中仲會飲到一堆芋泥 我飲完呢杯野真係飽到唔使食晚餐草莓珍珠厚奶 正常$28加大$33呢杯係我朋友叫嘅,一睇佢嘅外型最驚喜嘅部份係佢珍珠同草莓一樣粉紅色 如果以一間小舖頭來講其實佢真係好有心機 奶質同上面個杯一樣 都係好濃郁同埋比較重奶味 而佢入面嘅士多啤梨蓉係真係有士多啤梨 唔使叫少甜都可以 唔酸既但好香 而珍珠都係QQ彈牙雖然兩杯唔同風格,如果要比較我當然係中意芋頭果杯

芋泥小芋圓厚奶 正常$28 加大$33
芋泥小芋圓厚奶

原本我係諗住揀紫薯果杯或者呢杯,最後我都係揀咗芋頭

芋圓真係食得出用咗好多芋頭 一啲都唔硬
仲好qq煙煙銀銀
間唔中仲會飲到一堆芋泥 我飲完呢杯野真係飽到唔使食晚餐

草莓珍珠厚奶 正常$28加大$33
草莓珍珠厚奶

雖然兩杯唔同風格,如果要比較我當然係中意芋頭果杯
TakeAway
芋泥小芋圓厚奶