2017-05-25
行經旺角,一大班朋友就當然係去食放題😁見到間鋪個名,我地成班食肉獸就即刻決定試依間!入到去大約6:30pm,時間尚早,吾係太多人。環境裝飾都不錯而且夠靜,適合我地幾個朋友傾下計!店員安排咗我地坐卡位。今次令我最意外既係佢既湯底,多選擇之外每種湯底都非常特別,而我地就揀咗龍蝦蕃茄湯底,清熱之餘亦想試下依個咁特別既配搭。當上湯底時我真係"嘩"咗聲,係原隻龍蝦!!而且蕃茄配上龍蝦的鮮味,湯底清甜而不膩!這麼有心思的配搭,值得一讚。而食物方面,餐廳除咗落單外亦有自助吧,供我地食幾多拎幾多!除咗一般蔬菜和丸類,亦有熟食和壽司供應,種類繁多!其中試過三文魚壽司,用咗新鮮三文魚不會有雪藏味,入口即融,三文魚和飯成正比例,足料!而牛肉方面,肉身嫩滑厚身而且不會有太多脂肪。剌身方面:甜蝦肥美而大隻,蟹棒是新鮮即切沒有雪藏味,八爪魚爽甜夠厚身,螺肉爽口彈牙,不過虎蝦略嫌帶甘。總體來講,食物足料而新鮮,環境舒適,是一大班朋友來gathering的好地方!