2018-11-13 507 views
早排返完教會傾野,就去左附近一間好出名食煲仔飯的榮記茶餐室到試試。除了一般的煲仔飯外,仲有個好邪惡的芝士煲仔飯!由於煲仔飯係即叫即煲,所以人多的時後就要等耐D啦⋯⋯窩蛋牛肉煲仔飯的牛肉量多,而且牛肉的生熟度岩岩好!個煲底有脆口但唔會全燶的飯焦,火喉控制得幾好。膶腸臘腸煲仔飯,D腸一律都夠香。D油香仲滲落D等飯到,難怪咁簡單的菜式都咁受大家歡迎。我勁期期待的芝士煲仔飯入面有雞肉、牛肉及餐肉。打左蛋後再焗多陣,香噴噴的芝士煲仔飯就令我口水滴了⋯⋯配料主要係雞多,加上拉絲的芝士,有如中式的芝士焗飯。下次再去時,我必定會Encore!==============================鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

除了一般的煲仔飯外,仲有個好邪惡的芝士煲仔飯!

由於煲仔飯係即叫即煲,所以人多的時後就要等耐D啦⋯⋯