2021-08-23
我做野通常都慣左兩手準備,Plan A唔得都仲有Plan B,喺好多人心目中,Plan B都係2nd choice,只有Plan A唔成功先會揀佢,可能係因為佢同Plan A比始終係爭咁少少,不過喺深水埗同太子之間哩間Project B,就完全冇爭少少嘅感覺,野食份量十足,味道亦唔差,價錢公道人均三百蚊內已經可以飲飽食醉,仲有乜好挑剔呢?!Project B啲野食除左大份外,最抵係每晚六點後每點一款食品,就可以以$55加配生啤一杯,其他無酒精飲料、雞尾酒或者紅白酒都有優惠。滋味雙層藍芝士牛肉漢堡($118) - 哩個漢堡超大份,一個差唔多等於平時兩個,裡面有兩塊牛肉、藍芝士、酸瓜、芝士、生菜同番茄,旁邊仲有脆條,如果一個人食一份真係超飽。麵包有稍微烘過,夠乾身唔會太腍,牛肉好厚,目測每塊都有2cm厚,而且唔會太熟仲好juicy,加埋藍芝士獨有嘅鹹香味,食落非常惹味。薯條脆口得黎有咬口,正!黑松露帶子天使麵($108) - 天使麵比想像中大份,因為用左橄欖油炒,所以食落比較輕盈唔會好滯,帶子有三大粒,帶子好厚身中間唔會太熟,彈口得黎仲帶啲鮮味,不過個人鍾意偏硬口感嘅麵質,所以覺得天使麵略
黑松露帶子天使麵($108) - 天使麵比想像中大份,因為用左橄欖油炒,所以食落比較輕盈唔會好滯,帶子有三大粒,帶子好厚身中間唔會太熟,彈口得黎仲帶啲鮮味,不過個人鍾意偏硬口感嘅麵質,所以覺得天使麵略嫌偏腍。
美式烤雞BBQ汁芝士薄餅($108) - 薄餅直徑大約9吋,屬於薄底,餅邊幾香脆,上面都有唔少雞肉同三色椒。
拎起薄餅會見倒芝士有明顯拉絲,食落除左芝士味仲有BBQ醬味,整體唔錯。
迷你心太軟拼雪糕($58) - 哩個心太軟同平時有啲唔同,佢係分左三個朱古力蛋糕仔,雖然冇朱古力醬喺入面,不過都軟熟同幾濃朱味,除左常見嘅朱古力漿,仲加左啲紅色糖漿伴碟,所以賣相幾吸睛。
總結,野食好大份味道亦唔錯,每晚6點後只要叫一個野食啤酒已經有特價,唔想趕頭趕命趕HH價。