2022-07-30 3070 views
起youtube見超多youtuber推介 收藏左好耐 終於有機會試啦因為佢得三間分店 荃灣 沙田 樂富但沙田只係外賣 所以我哋都係特登去荃灣食差唔多三點黎都仲超級多人😯排晒隊咁Menu真係多選擇到呢 多款豆乳 又有奶蓋豆乳 或者豆乳配茶跟著粢飯都有特別款式 加埋成5-6款甜品先正😍多款豆花 芋圓同埋宜家做緊期間限定Oreo系列🖤▶️ 狂人粢飯 ($32)要咗個最傳統又招牌嘅狂人粢飯Size比起上海舖嘅粢飯瘦身啲但係長啲入面嘅材料都差唔多 有肉鬆 油炸鬼 榨菜覺得佢個肉鬆味好出好夠味 另外又落咗啲芝麻令到佢香啲😋但係肉鬆偏少咗少少🤏🏻因為食到底嗰陣開始冇乜 如果多啲就正好多👻油炸鬼炸得好香脆 咬落嚓嚓聲 雖然唔太食到榨菜嘅口感 但係都係令佢食落鹹啲 係粢飯必須嘅材料之一粢飯飯質夠黏身 同時仲會食到一粒粒咁 而且好有嚼口🍙唯一係食到底嘅時候飯偏硬身同乾身呢個粢飯一般 未算特別 但都好食嘅▶️ 桃膠豆乳 ($32)嚟到一定要嗌一個豆乳試吓 原來一支都好大支 有一大半都係桃膠 超級足料!因為用透明膠樽放 所以見到晒入面打卡都靚啲 靚到有啲想留低嗰樽🙈飲落豆漿明顯同出面買嘅唔同 呢個係杰身啲 但係
因為佢得三間分店 荃灣 沙田 樂富
但沙田只係外賣 所以我哋都係特登去荃灣食
差唔多三點黎都仲超級多人😯排晒隊咁
跟著粢飯都有特別款式 加埋成5-6款
甜品先正😍多款豆花 芋圓
同埋宜家做緊期間限定Oreo系列🖤

▶️ 狂人粢飯 ($32)
要咗個最傳統又招牌嘅狂人粢飯

👻油炸鬼炸得好香脆 咬落嚓嚓聲
粢飯飯質夠黏身 同時仲會食到一粒粒咁 而且好有嚼口🍙
唯一係食到底嘅時候飯偏硬身同乾身
呢個粢飯一般 未算特別 但都好食嘅

▶️ 桃膠豆乳 ($32)
嚟到一定要嗌一個豆乳試吓
原來一支都好大支 有一大半都係桃膠 超級足料!
因為用透明膠樽放 所以見到晒入面
打卡都靚啲 靚到有啲想留低嗰樽🙈
飲落豆漿明顯同出面買嘅唔同 呢個係杰身啲 但係又唔會飲到一粒粒粉或者渣
桃膠豆乳

質感非常滑身😋豆味超濃
桃膠飲落好似啫喱 原來係樹脂整
上網睇係健康食品 可以補充膠原蛋白 養顏護膚
飲落又唔會好甜 又有啲嘢咬下 好好飲❤️
雖然好大支 飲下飲下會不斷想飲 直至飲晒為止🤣

▶️ 三色芋圓豆花 ($32)
有豆花底 上面好多芋圓
份量都唔少 又係用膠杯放住 好吸引😍
豆花本身超級幼滑 同樣豆味濃
之後仲食到有陣椰汁定唔知花奶味 所以甜甜地 又帶種好獨特嘅香味🥛
芋圓十分之煙韌有嚼口
整體唔算好甜 都係非常之值得試嘅🔥
三色芋圓豆花
▶️ 吉列豬扒粢蛋飯 ($45)
比起狂人粢飯大嚿少少 因為佢嘅餡料多啲
味道上應該都差唔多 除咗多咗吉列豬扒同蛋😗

終於明白點解咁多YouTuber 推介
因為佢嘅產品真係唔係一般豆漿舖或者傳統上海店可以食到嘅味道👍🏻
難怪咁多人排隊買佢 老少皆宜🤣真係各年齡層嘅客都啱
荃灣呢間環境唔錯 係自己買完搵位坐 有啲有枱有啲齋坐 只係冷氣大左少少
服務一般般 因為都比較忙碌 落完單之後都等咗大概15至20分鐘
價錢上都合理 兩個粢飯 一個飲品 一個甜品 冇加一 加埋$141 抵食❗️
粢飯可能是特別款好啲 但係豆乳飲品同甜品基本上叫咩款式都有驚喜
一定唔會再回頭 試埋其他豆乳飲品😌
狂人粢飯