2018-04-04
最近喺facebook 見到有人介紹龍蝦汁牛角包,賣相吸引,對不嬲好龍蝦湯嘅我好吸引,極之想試。咁啱約左人去山頂,所以就造就左衣個機會。果日係星期六公衆假期,去到都7點幾,平時假期嘅中環不嬲無咩人食飯,(間店在九記上少少,真係比較靜)但係竟然full 了,我地一人四人見天氣唔熱就坐在店外食。見menu標價正常,不會感覺太貴我地叫左個牛油果雞肉沙律、雞肉risotto、帶子龍蝦汁意粉、慢煮牛(我唔記得啲餸名,真係唔好意思)。重點係太夜牛角包已賣晒,無得食😢。啲嘢食來到就覺得份量比較少沙律最特別係有芹菜,我平時唔食嘅,但係佢咁整食落係甜嘅,都唔錯意大利飯,同平時食開嘅意大利飯唔同,佢用左意米,感覺新鮮,味道唔錯意粉,龍蝦汁要加錢啊,雖然有少少貴,但是味道真係好好味,而4個人分一粒帶子有啲少🤣注意要轉龍蝦汁只可以係帶子意粉,因為佢其他唔襯衣個汁最後衣個慢煮牛真係好好食,好「林」但是有牛味,係覺得有少少貴,可能我地4個人分真係太少🤣最後飲品,我個人極之推介Honey Ginger Lemon tea(我飲沙冰)❤️由於果晚我食唔到牛角包我自己第二日又走左去食真心好好食,係快凍啲叫多個意粉,口感好
見menu標價正常,不會感覺太貴
啲嘢食來到就覺得份量比較少
由於果晚我食唔到牛角包我自己第二日又走左去食
真心好好食,係快凍啲
叫多個意粉,口感好好
直得再去,坐喺街感覺relax