2018-09-27 439 views
食乜嘢:米芝蓮海南雞飯套餐 ($88)評分:8.5/10.某日行過中環見到呢間生面口嘅舖頭好奇去揭咗兩頁 Menu 發現原來來頭一啲都唔細,有摘米芝蓮星嘅海南雞飯 😛 覺得佢地無論係飯定雞的確都處理得恰到好處。🐥雞肉微鹹 (非過鹹!!!),同一般嘅白切雞好唔同。雞肉亦十分嫩滑 👆 睇圖三可以見到雞肉嘅實物,有大約八件雞件。另一欣賞嘅地方係飯嘅黏度 🍚,油香滿溢之餘有黏糊感,咀嚼下有種滑身嘅口感。呢個套餐有好多抵食嘅地方,除咗包湯、小食同飲品之外其實仲有甜品 🤗 系一舊椰青水造成嘅果凍 😃 雖然唔系咩驚為天人嘅製作但亦見誠意十足 😌 小食方面豬頸肉烤得非常惹味,而佢地自己調配出嘅醬—葡汁同蜜糖芥末嘅混合體,用嚟撈飯一樣咁好食,一食二用薑蜜係特飲要另外加 $6,覺得唔大抵飲,甜度同薑味都比較淡😔,雖然辣度合適。早知就嗌杯唔晒加錢嘅凍泰式奶茶算數
食乜嘢:米芝蓮海南雞飯套餐 ($88)
評分:8.5/10.

• 米芝蓮海南雞飯