2024-05-08
身為屯門牛,平時去仁愛街都係食大排檔多,最近天氣咁反常,見到間新開嘅室內餐廳就入左去試試, 最爽嘅係可以將架車泊係門口,睇住架車之餘又唔怕淋雨😍打開menu,勁多小菜可以選擇,今次試左老闆大推嘅大盤雞🐥 一上菜第一時間就聞到勁香,食落去係脆口嘅,肉質嫩滑,而且惹味,估唔到會比韓國炸雞好食添, 份量重要唔少$168就已經有半隻雞,隔籬枱見到都被吸引,即刻要叫番碟😂另外叫左碟湖南蛋包豬肉餃🥟,老闆話係佢地親手包嘅,係香港好少食到, 用蛋去做個餃子皮,真係又香又好味(平時食餃子,我成日都覺得D餃子皮好厚,感覺似食面粉多🤫但係用蛋黎包就唔會有呢個問題)入邊餡料亦好足,隻隻餃都大大隻好滿足😌韮菜牛肉餡餅即叫即整,上枱係熱辣辣嘅,一咬落去裏面嘅湯汁就流晒出嚟,要用湯羹接住先唔會浪費每一滴嘅精華,所以食嘅時候要好小心,燙親條脷就唔好啦~店員都好貼心好有人情味,就算好多客,都會過嚟細心講解同問吓意見傾下計咁,淨係呢種人情味都已經好足夠~麗馨小廚 (屯門)屯門仁愛堂街1-43號麗日閣地下3-4號舖#天天飲食_屯門#天天foodies評分:8.5/10#麗馨小廚 #屯門 #屯門美食 #雞煲 #大盤雞#川菜
麗馨小廚 (屯門)
屯門仁愛堂街1-43號麗日閣地下3-4號舖
#天天飲食_屯門
#天天foodies
評分:8.5/10
#麗馨小廚 #屯門 #屯門美食 #雞煲 #大盤雞#川菜 #湖南菜 #食在屯門 #仁愛街 #hkig #ilovesharefood #beef #foodphotography #foodphotos #hkfoodblogger #foodblogger #相機食先 #手機食先 #全力食 #instafood #偽食家 #食好西日 #食評 #hkfoodies #yummy #delicious