2024-12-04
出糧要食返餐好!今次嚟到尖沙咀的日本料理餐廳 — 「花晨月夕」🤩🤩餐廳主打高質廚師發辦,大部份食材都係日本直送🎌!店內裝修走黑色日式設計,設有吧枱同包廂房,環境舒適❤️❤️-🍣Omakase Moon Set $1580/位✨-🔅先付包括黑松露蟹肉多士、柚子蘿蔔、松葉蟹三文魚籽豆腐、秋刀魚、水雲、龍珠果等~~全部賣相精緻,味道由淺入深,作為開胃菜啱哂😋😋🔅刺身五款包括鮫鰈魚薄切、岩手縣生蠔、三文魚籽海膽杯、鱈魚白子同四國鰹魚~~我就最鍾意「鮫鰈魚薄切」!上枱時,師傅會用液態氮拉出大泡泡,打卡一流!!用鮫鰈魚包住甜蝦蓉,加上竹炭鹽同魚子醬,味道好豐富👍🏻👍🏻🔅御料理是日料理係松葉蟹天婦羅🦀,有蟹腳、蟹蚶、蟹真丈同青椒等~全部炸得金黃香脆,好香口!!🔅壽司十貫🔸真鯛🔸銀鱈魚🔸帆立貝🔸間八魚🔸紋甲魷魚🔸白象拔蚌🔸白三文魚🔸金目鯛🔸中拖羅🔸北海道赤海膽每款壽司都好新鮮,當中至愛「北海道赤海膽」!用紫菜包住滿滿的海膽,口感幼滑、味道濃郁甘香🤤🤤🔅吸物松葉蟹清湯味道清甜,鮮味十足!飲完可以暖暖胃♨♨🔅甜品甜品有巨峰提子🍇同哈密瓜🍈,兩者鮮甜多汁,作為今餐完結啱啱好😍😍
🍣Omakase Moon Set $1580/位✨
🔅先付
全部賣相精緻,味道由淺入深,作為開胃菜啱哂😋😋
🔅刺身五款
🔸金目鯛
🔸中拖羅
🔸北海道赤海膽
🔅吸物
松葉蟹清湯味道清甜,鮮味十足!飲完可以暖暖胃♨♨
🔅甜品