2019-07-18 22 views
平時都好鐘意行cwb fashion walk,因為附近真係好多野食,又多野行。 Coedo Taproom 上網睇下係咩意思😂先知道原來Coedo係日本的高級啤酒釀酒商。而餐廳內的菜式是由日藉廚師設計。個行頭咁勁,一定要入去食返一次。我同朋友坐係Bar 檯,兩個人方便傾計, 果然係啤酒釀酒商大廠開的,啤酒選擇多到不得了, 服務員就重點推介要試Coedo 🍺,見到menu咁大版凈係寫個五款酒,問題少女當然又會上網睇睇,先知COEDO Taproom 的手工啤酒,均由日本運送到港,全程保持以4℃溫度冷藏,確保啤酒品質不受影響。如COEDO Beer Platter中的5款精釀手工從2007年開始,便曾獲得過世界級美食大賽的獎項。嘩! 其實我見到隔離位個人一個人食,但就叫左platter,一次過試曬五款唔同口味,我都好想咁做,但無奈,我個朋友滴酒不沾🙄自己飲好無癮,但我點都要試一款😂就簡左Coedo Marihana (M size)對於我黎講係偏甜的酒,好易入口,其實配串燒係一流👍🏼我地叫既食物大部分都係串燒。M size 340ml 好細杯,建議叫大杯以上。燒雞翼 唔錯。Angus b
平時都好鐘意行cwb fashion walk,
因為附近真係好多野食,又多野行。

Coedo Taproom
上網睇下係咩意思😂
先知道原來Coedo係日本的高級啤酒釀酒商。
而餐廳內的菜式是由日藉廚師設計。
個行頭咁勁,一定要入去食返一次。

我同朋友坐係Bar 檯,兩個人方便傾計,
果然係啤酒釀酒商大廠開的,啤酒選擇多到不得了,
服務員就重點推介要試Coedo 🍺,
見到menu咁大版凈係寫個五款酒,
問題少女當然又會上網睇睇,
自己飲好無癮,但我點都要試一款😂
就簡左Coedo Marihana (M size)
對於我黎講係偏甜的酒,好易入口,其實配串燒係一流👍🏼
我地叫既食物大部分都係串燒。

M size 340ml 好細杯,建議叫大杯以上。

燒雞翼 唔錯。

Angus beef
酒味幾濃,入口易咬。

雞心

燒番薯
牛油黑糖燒,正呀!

Japanese oysters
我地最like 呢款, 係高質生蠔。

Octopus
爽口!

總括而言,啤酒出色,食物ok,下次同愛酒人士來再飲過。
8月1號開始下午12至4點會推出semi-lunch buffet.
咁8月再來😆😆😆