食完晚飯🍚梗係要去食碗糖水啦🤩🤩🤩去返我哋嘅地頭啟德,唯一一間嘅糖水舖Dessert Country食返碗芋圓糖水先😋星期五夜晚去食糖水通常都比較多人,不過好好彩,仲有一張兩人枱🙏🏼☺️唔使睇餐牌啦!喺呢度我淨係嗌一樣嘢㗎咋,就係招牌綜合芋圓!🍡🟡⚪️招牌綜合芋圓🟣🟠- 荳腐花、黑糖珍珠、紫薯西米、芋圓、雲尼拿雪糕 -招牌綜合芋圓真係我食過最好食嘅芋圓糖水,自從我兩年幾前搬入去啟德,我叫咗呢個糖水起碼30次以上😅😅😅因為佢啲芋圓真係好新鮮,唔硬,煙靭度啱啱好😍😍😍加埋佢其他配料:黑糖珍珠➕紫薯西米,撈埋落個豆腐花度一齊食真係口感滿分😍😍😍最重要係佢用Mövenpick雲呢拿味雪糕,當佢個雪糕溶溶地變咗個湯底,連埋豆腐花真係好好食😋🍫朱古力心太軟🍰- 制作需時15分鐘 -朱古力心太軟係我男朋友第二次食㗎喇,上次食完之後今次佢又嗌😅😅😅因為佢話好好食😂😂😂佢個朱古力心太軟真係新鮮焗,落單之後真係要15分鐘先食到⏲🤪不過真係要讚一讚佢,一拎到嚟真係好香噴噴朱古力味,熱辣辣,用個匙羹撳吓佢,啲朱古力熔岩真係會湧出嚟🤣🤣🤣熱辣辣嘅朱古力心太軟加埋凍冰冰嘅雲呢拿Mövenpick雪糕夾埋一齊食好正🤩🤩

🟡⚪️招牌綜合芋圓🟣🟠
- 荳腐花、黑糖珍珠、紫薯西米、芋圓、雲尼拿雪糕 -

🍫朱古力心太軟🍰
- 制作需時15分鐘 -
朱古力心太軟係我男朋友第二次食㗎喇,上次食完之後今次佢又嗌😅😅😅因為佢話好好食😂😂😂佢個朱古力心太軟真係新鮮焗,落單之後真係要15分鐘先食到⏲🤪不過真係要讚一讚佢,一拎到嚟真係好香噴噴朱古力味,熱辣辣,用個匙羹撳吓佢,啲朱古力熔岩真係會湧出嚟🤣🤣🤣熱辣辣嘅朱古力心太軟加埋凍冰冰嘅雲呢拿Mövenpick雪糕夾埋一齊食好正🤩🤩🤩

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
總結:食過咁多次佢嘅招牌綜合芋圓,依然都係覺得佢最好食😋因為佢啲芋圓好新鮮,再加埋用咗Mövenpick嘅雲呢拿味雪糕做一個豆腐花嘅湯底😍😍😍另外佢嘅朱古力心太軟都係推薦!
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
  • 招牌綜合芋圓