2023-05-15 1021 views
最近特別愛食泰菜、馬拉菜之前諗住買外賣但撞正休息,今次特意堂食,就算人多都等😤🥪咖央多 (蛋椰味 / 跟餐+HKD22)必食‼️‼️每枱都必叫嘅小食🫣有得揀要幾多塊牛油同切幾多塊厚身脆口多士夾住滿滿咖央同一小塊牛油,好想叫多份食🤤先牛油香後甜甜咖央,甜而不膩又唔漏,味道啱啱好👍🏻Ps有斑斕同蛋椰味2款選擇🍴馬來椰漿飯配咖喱雞內有花生、銀魚仔、洋蔥、蛋半隻青瓜上黑色一pat係洋蔥,甜甜辣辣又有少少咸咸地幾好食撈飯正🤩雞鎚味道好有層次,一開始較濃香茅味其後甜甜地椰汁味,仲有啲辣辣地,肉質軟軟嫩滑又juice🍗微辣咖喱汁椰汁奶香味濃,撈飯食一流😍咯嫌有點少只有碟底少許,點得雞黎唔夠撈飯🥺🍴海南雞飯 跟 例湯是日例湯青紅蘿蔔,材料一定好足因為好甜好重蜜棗味,而且飲完唔口渴,有家的味道🧡平時食開海南雞都有醬汁跟埋,雖然呢間無但原汁原味一樣正🥰油飯好香味足又唔太油膩,雞有唔少肉質嫩滑雞味重,可惜雞皮較多😅- 跟餐送薏米水,但我地2個都叫特飲 (跟餐半價)🤣🤣☕️黑白咖啡(熱 / 走甜)入口好細滑味濃,走甜都好ok唔苦(本身咖啡甘甜),仔細品嚐下感覺有少少朱古力味🤔🍫鴛鴦美祿 (少甜 / 少冰)我係比個名
最近特別愛食泰菜、馬拉菜
之前諗住買外賣但撞正休息,今次特意堂食,就算人多都等😤

🥪咖央多 (蛋椰味 / 跟餐+HKD22)
必食‼️‼️每枱都必叫嘅小食🫣
有得揀要幾多塊牛油同切幾多塊
Ps有斑斕同蛋椰味2款選擇

🍴馬來椰漿飯配咖喱雞
內有花生、銀魚仔、洋蔥、蛋半隻

🍴海南雞飯 跟 例湯

跟餐送薏米水,但我地2個都叫特飲 (跟餐半價)🤣🤣

☕️黑白咖啡(熱 / 走甜)

🍫鴛鴦美祿 (少甜 / 少冰)
我係比個名吸引住而叫🤣
鴛鴦美祿=黑白咖啡+朱古力
味道幾特別,濃厚朱古力味中有若隱若現咖甘香味🧐咖啡味唔濃但整體口感細滑,冰溶後咖啡味變淡只剩朱古力味

——————

💁🏻‍♀️總結
已經過咗Lunch time估唔到都爆哂,一直keep住有客亦有唔少人買外賣

🥢食物/性價比
食物份量正常又足料,食完都唔覺口渴,2人share埋咖央多人均$80,以午餐黎講性價比👌🏻
ps 見對面客人個肉骨茶又大碗又足料好吸引🫣

🔔服務
以QR Code落單,員工們都好親切有禮,工作效率高出菜快

🌿環境
小店唔大只有4,5張4人枱,店外少許位置亦有2,3張,繁忙時間需要搭枱而且位置狹窄