2025-01-20
呢間人氣串燒店真係令人垂涎欲滴,菜單上嘅選擇多到令人眼花撩亂,每一樣都充滿特色😍第二次encore,仲未食晒佢哋餐牌嘅食物🫣首先,熱白桃烏龍茶係一個清新嘅開場,茶香四溢,搭配白桃嘅甜味,飲落去既清爽又解膩,為之後嘅美食做好準備☺️雞肉軟骨棒(附月見)係一個必試嘅小食,軟骨嘅口感彈牙,雞肉鮮嫩,配上流心嘅月見蛋,真係一口咬落去,味道層次豐富🤤再嚟就係A4和牛,肉質滑嫩,油花分佈均勻,燒到剛好,口感絕對令人驚艷😋牛小排同泰式豬頸肉都係唔可以錯過,牛小排肉質鮮美,豬頸肉則帶有泰式香料嘅獨特風味,令人一試難忘😍豬肋肉亦都好有嚼勁,燒得香脆可口🙌另外,孜然豚肉韭菜花卷同孜然豚肉莞茜卷都係非常受歡迎,孜然嘅香氣配上豚肉,味道濃郁,韭菜花嘅清香更添一份清新,老公超鍾意☺️豚肉日本蘋果卷則係一個創意之作,豚肉包住新鮮蘋果,口感獨特,甜甜地又有少少焦香,我反而幾鍾意👍雞皮墨魚滑同麻辣墨魚鬚都係好正,墨魚滑嫩,麻辣味道令人食得過癮😁川燒活元貝同日式燒白鱔都係新鮮海味,燒得恰到好處,保留咗海鮮嘅鮮味而且元貝真係非常大粒,好似手掌咁大😳上面嘅蒜蓉同辣椒都幾match❤️鰻魚炒飯睇落非常吸引,大大塊鰻魚同粒粒飽滿充滿
牛小排同泰式豬頸肉都係唔可以錯過,牛小排肉質鮮美,豬頸肉則帶有泰式香料嘅獨特風味,令人一試難忘😍 豬肋肉亦都好有嚼勁,燒得香脆可口🙌
另外,孜然豚肉韭菜花卷同孜然豚肉莞茜卷都係非常受歡迎,孜然嘅香氣配上豚肉,味道濃郁,韭菜花嘅清香更添一份清新,老公超鍾意☺️ 豚肉日本蘋果卷則係一個創意之作,豚肉包住新鮮蘋果,口感獨特,甜甜地又有少少焦香,我反而幾鍾意👍
雞皮墨魚滑同麻辣墨魚鬚都係好正,墨魚滑嫩,麻辣味道令人食得過癮😁川燒活元貝同日式燒白鱔都係新鮮海味,燒得恰到好處,保留咗海鮮嘅鮮味 而且元貝真係非常大粒,好似手掌咁大😳上面嘅蒜蓉同辣椒都幾match❤️
鰻魚炒飯睇落非常吸引,大大塊鰻魚同粒粒飽滿充滿鑊氣嘅飯粒,見到已經流口水🤤 另外鹽燒翠玉瓜、芝士焗蘆筍、牛油蒜蓉焗金菇 孜然蒜蓉茄子🍆 孜然燒西蘭花苗等蔬菜類都係一絕,味道各有千秋,絕對可以滿足唔同食客嘅需求🤤最後,蜜糖菠蘿作為 甜品,清甜可口,為整個用餐體驗畫上完美句號,非常滿足🥰