2023-11-22 13 views
出發到九龍城搵食😳朋友帶我去食日式居酒屋🏮一入店好有日本風情,間格好舒服,播住啲好懷舊嘅日本歌,成個feel好正🤭餐牌好豐富,好多選擇😋最後揀咗幾款好特別嘅食物松葉蟹蟹籽沙律🥗今次係加入松葉蟹,勁有蟹味同鮮甜😊鱈魚白子,好creamy呀,一啲腥味都無☺️同埋加左酸汁作醬料,好夾🤩串燒(翠玉瓜,豚肉蘆薈,煙肉蕃茄),淡淡煙熏香味,而且師傅燒得剛剛好,唔會過乾,入口仲有肉汁😉海蝦吞拿魚鍋吧,呢個好特別,第一次咁食,好脆口,啲刺身又新鮮😎口感豐富!松葉蟹天婦羅,好好食呀,海水咸味好足,而且天婦羅炸衣非常薄,食得出師傅嘅功夫😝我同朋友揀咗個好特別嘅海蝦烏冬,啲蝦係刺身級,只係面頭熟咗,入邊仲係刺身,而家份量好多,啲蝦又大隻,抵食🤩烏冬仲有其他配菜,例如冬菇絲蘿蔔絲生菜絲木魚絲同紫菜,口感層次都非常豐富!呢個非常好食🥰

餐牌好豐富,好多選擇😋最後揀咗幾款好特別嘅食物

松葉蟹蟹籽沙律🥗今次係加入松葉蟹,勁有蟹味同鮮甜😊

2023-11-20
Type of Meal