2022-08-06 19 views
灣仔呢條街好多鋪頭仔,有時工作累了我就行上去散下步..而呢間Busy Bird之前都食過佢地嘅Lunch ,今次再去係衝住佢地同 Nomad聯乘burger 而黎~不過我都最鐘意佢地個龍蝦burger📍A5 宮崎縣和牛漢堡 $128宮崎縣嘅A5級和牛煎得好香口肉汁仍然鎖住喺漢堡入面,加埋酸瓜羽衣甘藍做配菜,啖啖都大滿足📍炸軟殼蟹漢堡 $128原隻嘅軟殼蟹即叫即炸,非常之酥脆,再大啖咬落去口感勁滿足!配埋佢哋帶有小茴香嘅秘製醬汁,帶有陣陣嘅酸甜味,可以有效消減軟殼蟹嘅油膩感之外,仲能增加味道嘅層次~佢哋嘅漢堡都會配有粗身嘅薯條作配菜,薯條加咗勁多調味粉超級惹味📍Brid wings $88呢款炸單骨雞翼好似麥當脆辣雞翼,外面炸到勁香脆但入面雞肉仲好滑,食落去辣辣地味,鐘意再辣啲?蘸埋佢地個醬就啱啱好📍CBD啤酒 (+$35) 係佢哋自家製嘅啤酒,成份有少量嘅CBD,你話飲完有冇令我放鬆?我淨係知34度飲住食Burger 飲住啤酒超級透心涼呀~~~心情就梗係舒𣈱#大口在灣仔#灣仔美食#打卡餐廳#打卡美食#CBD啤酒#灣仔酒吧#灣仔漢堡包#topcitybiteshk#hkfoodie#ho

📍A5 宮崎縣和牛漢堡 $128

📍炸軟殼蟹漢堡 $128

📍Brid wings $88

📍CBD啤酒 (+$35)

#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#like4like#followme#photooftheday#foodoftheday#ufoodphoto