2023-03-25 212 views
番茄18 (觀塘工業中心)📍觀塘觀塘道427號觀塘工業中心4期1樓G號舖餐廳位於觀塘站,係D3出口一落樓梯就到觀塘工業中心,再上一條樓梯就到番茄18啦🍅🍅🍅今日平日下午2點到,嘩!成場滿坐,好多人呀~有人等外賣有人等緊位入去食,不過好彩係Lunch time時間我同朋友大約等左10分鐘左右就有位😆餐廳用QR CODE落單,好方便👍(5星為最為推薦👍)招牌午餐通粉配 牛乳炒蛋+丹麥多士 $53⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黎到番茄專門店,一定要食碗番茄濃湯米粉啦,可以選擇唔同麵底,有通粉、米粉、米線、公仔麵,就連上海麵都有🤣呢個餐有三款配料可以簡(叉燒/牛肉/午餐肉),而我今次選擇左食叉燒🐖, 蕃茄濃湯味道真係唔錯,超級濃嘅番茄味,而且重有粒粒番茄🍅🍅🍅米粉重吸曬d番茄湯,好入味,配埋叉燒一齊食真係正呀~十分推薦👍牛乳炒蛋好嫩滑,配埋重牛油味嘅丹麥多士好正好邪惡😆😆花膠雞湯泡飯 $71⭐️⭐️⭐️⭐️朋友好鍾意食花膠雞湯,見到menu有呢一個即刻就話要食啦,雞同花膠嘅份量都算多,肉質香嫩,仲有啲菜絲係旁邊,增加左成個泡飯嘅口感,亦令到成個飯冇咁膩👍而且飯嘅份量好多,又吸曬d湯,食到一半已經覺得好飽😆如果細食d嘅,可
番茄18 (觀塘工業中心)
📍觀塘觀塘道427號觀塘工業中心4期1樓G號舖
(5星為最為推薦👍)
花膠雞湯泡飯 $71⭐️⭐️⭐️⭐️
朋友好鍾意食花膠雞湯,見到menu有呢一個即刻就話要食啦,雞同花膠嘅份量都算多,肉質香嫩,仲有啲菜絲係旁邊,增加左成個泡飯嘅口感,亦令到成個飯冇咁膩👍而且飯嘅份量好多,又吸曬d湯,食到一半已經覺得好飽😆如果細食d嘅,可以叫少飯就夠啦🤣
丁丁炒蛋治 $29 ⭐️⭐️⭐️
呢個三文治係巨大size!!!入邊五香肉丁加滑滑的炒蛋,好厚好正🤩
瑞士雞翼 $38 ⭐️⭐️⭐️⭐️
雞翼一份有5隻,每一隻都大大隻,好入味,瑞士汁甜甜地,又唔會好咸,價錢都ok,值得一試!
大汗豬扒 $31 ⭐️⭐️⭐️
豬扒差不多有成隻碟咁大,香香辣辣好好食,做小食或者做餸一流👍
華田脆脆 跟餐+$12⭐️⭐️⭐️⭐️
凍檸蜜 跟餐+$3⭐️⭐️⭐️
阿華田味濃,唔會過甜,上面嘅阿華田脆脆可以增加口感👍👍凍檸蜜味道正常水準🥤
整體嚟講,餐廳主要以卡位為主,環境闊落乾淨,落單後食物好快就送到,食物味道好味😋,價錢都唔算貴,以番茄米線為主打,番茄湯真係十分推薦,一定要試!
  • 番茄湯底
  • 瑞士雞翼