六小館

SIXA
去完主題樂園,通常都會係東涌食埋晚飯,戲院個邊有好多餐廳,沿住扶手電梯不停尋找美食,離遠見到有間叫 "六小館",門面裝修好特別,依間係新派粵式fusion菜。入到去感覺裝潢雅緻,設計特色時尚,地方寬闊,枱與枱之間覺得唔擠迫,環境舒適,可遠觀戶外景色,令人輕鬆寫意!餐廳門口放咗餐牌,中菜選擇價目清晰,一目了然!晚市款式都好特別,除咗有粵菜之外,亦有四川水煮系列、湖南干窩系列等等,仲有好多選擇呀!冷泡冰梅鮮淮山    $78用上新鮮淮山製成涼菜,擺盤精緻。切成薄片嘅淮山,吸收咗話梅汁既酸香精華,入口清爽鮮香,又爽又脆,好開胃嘅前菜。古法清湯本地新鮮牛雜    $198這個是招牌牛雜菜式,餐廳每日用上本地新鮮牛腩、牛筋、牛肚,湯加入左唐芹同白蘿蔔,飲起嚟清香鮮甜。帶筋嘅牛腩香滑得嚟有啲咬口,牛肚軟身煙韌,而牛筋口感軟綿綿,蘿蔔清甜爽口。瑤柱蛋白菜粒炒飯    $138先會把炸到脆脆嘅瑤柱拌勻,炒飯粒粒分明,每一啖食落去都滲出瑤柱鮮香,蛋白滑嘟嘟。瑤柱蛋白菜粒炒飯簡單又矜貴,超好吃。

冷泡冰梅鮮淮山    $78

冷泡冰梅鮮淮山