2023-02-15
想試左雞翼山好耐喇!星期六臨返屋企之前,終於有機會去雞翼山買外賣當下午茶食。喺裕民坊小小嘅一個舖位,但係裝修一啲都唔敷衍架。餐牌選擇都算多,雞翼有9款好特別嘅味道揀,仲有一人同二人套餐 (有飯有小食有飯品),仲有關東煮添我就揀左宮崎南蠻他他雞翼、黑松露武士雞翼同泰式冬陰酸辣雞翼。宮崎南蠻他他雞翼,食落口第一個感覺係,炸得好好!外面炸得非常鬆脆,唔會太硬/太油,而入面啲雞肉仲keep到啲水份,而且熱辣辣雞翼本身調味好好,再加埋特製沙律醬,亦唔會太溜,味道一流。黑松露武士雞翼亦都唔錯。雞翼同樣炸得出色,至於黑松露味亦唔會太過火,但可以帶出啖啖香味泰式冬陰酸辣雞翼is my favourite! 一見到menu已經想嗌,出黎結果一啲都冇令我失望甜甜酸酸嘅味道非常開胃,而且真係做到泰式風味,有冬陰功湯嘅韻味極度推介!最後,我都加咗個飲品,係維他嘅sparkling peach and orange,不過不失
喺裕民坊小小嘅一個舖位,但係裝修一啲都唔敷衍架。