2024-07-09 242 views
平時忙於工作好難成日飛去韓國食醬油蟹,難得竟然喺香港俾我搵到韓國空運直送新鮮醬油蟹,梗係要嚟試一試!▫️醬油蟹拌麵 🦀🍜 $298不得了,真係要極力推介大家試一試佢哋嘅醬油蟹拌麵!餐廳將新鮮嘅醬油蟹肉鋪滿整個冷麵,滿滿嘅新鮮蟹肉,配搭爽脆嘅蟹子,夏天食既清爽又好味,必點!▫️新沙洞招牌醬油蟹拼盤 🦀🦐 $298一隻醬油蟹絕對唔夠喉,所以我哋另外都加咗餐廳招牌嘅醬油蟹拼盤,一問至知原來餐廳使用韓國產最頂級的延平島膏蟹!啖啖蟹膏又厚肉真係冇得彈!餐廳每個星期都有兩轉新鮮來貨,難怪咁新鮮❤️▫️ 鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤 🐖$188呢道菜絕對滿足到想食韓式烤肉嘅你,半肥瘦嘅黑毛豬肉用鐵板燒焦脆又Juicy,包埋新鮮生菜一齊食一流🥰▫️ 韓式辣炒豬肉配生菜 $158整體豬肉超足料!每嚿肉都好入味,以韓式辣醬烹煮,帶甜味微辣感覺超開胃!▫️新沙洞炸雞 - 甜辣味及蒜蓉醬油味 🍗 各$95/半份因為想試多啲口味,所以叫咗兩個半份嘅炸雞❤️即使半份份量亦十足,大大嘅雞球炸至香脆,入邊雞肉嫩滑又多汁,好適合配搭韓式啤酒同燒酒一齊享用!💬 最近餐廳仲做緊醬油蟹優惠$198 ,星期一至四全日供應,星期五六就只限七點

▫️醬油蟹拌麵 🦀🍜 $298

▫️新沙洞招牌醬油蟹拼盤 🦀🦐 $298

▫️ 鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤 🐖$188

▫️ 韓式辣炒豬肉配生菜 $158

▫️新沙洞炸雞 - 甜辣味及蒜蓉醬油味 🍗 各$95/半份

💬 最近餐廳仲做緊醬油蟹優惠$198 ,星期一至四全日供應,星期五六就只限七點前,不過公眾假期無優惠架!想用呢個優惠嘅話就記得一定要電話訂座啦大家💕