2020-02-09 470 views
同事喺長沙灣搵到間日本餐廳 其實好近公司就喺大中華隔離 但食飯時間得一個鐘 次次都大排長龍 今次佢偷偷地落去排隊先 可以節省一啲排隊嘅時間餐廳好窩心安排咗個餐牌喺門口 等候時間可以諗定食咩 入到去即刻叫 我就揀咗 蔥粒吞拿魚腩飯$100同事成日問我點解咁鍾意 剁碎啲吞拿魚腩嚟食 好似好嘥咁 其實別有一番風味 同埋喺日本呢個食法都好常見 剁碎啲吞拿魚腩撈埋啲大蔥撈飯食 每一啖飯 都充滿吞拿魚腩蓉 吞拿魚腩蓉 幼細香滑 軟綿綿嘅口感 真係好正除咗主菜個餐仲會包埋沙律 麵豉湯 蒸蛋沙律醬個汁 酸酸甜甜咁好開胃 沙律菜都夠新鮮夠爽脆 當然個蔥粒吞拿魚腩飯真係冇得頂 食材新鮮 排咗半個鐘頭隊都值得 餐廳環境舒適仲會播啲日文歌 就算要排隊都係好值得嘅

吞拿魚腩蓉 幼細香滑 軟綿綿嘅口感 真係好正

除咗主菜個餐仲會包埋沙律 麵豉湯 蒸蛋

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)