2019-09-15 829 views
雞蛋仔係代表香港既本土小食,呢一句我相信大家都會同意。周街好易搵到雞蛋仔食,不過係咪間間都係咁好食呢?呢個答案個個香港人都知道。對於我黎講,只有兩間雞蛋仔舖頭我會推介,其中一間就係呢間喇!!呢間小店,小本經營,沒有分店,完完全全代表左香港本土文化。沒有華而不實既裝潢,只有真材實料,以及濃濃人情味,呢一樣就係多年紮根香港既味道,無可取代,大家一定要支持呢類小店呀!今次我揀左朱古力抹茶雞蛋仔,門口有唔少人等候,所以件件都係即叫即整。食落外面脆口,內裡厚實有咬口,仲有少少流心效果,就好似係脆皮流心蛋糕,製作起來難度高好多,味道亦都比起某d得個外層脆口,內裡空洞既雞蛋仔,層次感豐富,好食得多!呢間舖頭既雞蛋仔、格仔餅以及班戟,質素一樣咁高,特登去食都值呀!
?呢個答案個個香港人都知道。

2019-09-15
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
$19 (Tea)