2020-04-28 1531 views
今次係第一次黎食呢間北京水餃店,係朋友介紹好食,所以就黎尖沙咀試下🤪我地分別叫左三款餃子:白菜豬肉水餃、白菜豬肉煎餃同青椒豬肉水餃,另外仲叫左一份蔥油薄餅🥰當中有兩款係水煮,一款係煎餃👍🏻首先,講下個蔥油薄餅,好抵食(hkd15),上枱個時熱辣辣、香噴噴!食落去超級香脆,煎得啱啱好,又唔會過份油膩!d香蔥味好香,超級推介👏🏻佢地d餃子個皮好厚實,每隻餃子裏面的餡料都好充足,隻隻都好大隻!一碗餃子有10隻,係真心食晒會飽肚😂😂d煎餃每隻都熱辣辣,食落去會噴汁🤪,煎餃d火候啱啱好,仲保留到d肉汁,唔會食落去覺得好乾🙌🏻我好推薦大家去試下青椒豬肉餃子,第一次係餐廳見到呢款餃子,本身都係諗住試下既心態,點知又幾好食,估唔到青椒同豬肉好夾,好味💋💋💋中意食餃子既朋友一定要黎呢間餃子店試下,一定唔會令你失望!

中意食餃子既朋友一定要黎呢間餃子店試下,一定唔會令你失望!